Mélygarázsok - ellenőrzés

Tisztelt Tulajdonosok, Lakók!
 
Az érvényben lévő SzMSz és Tűzvédelmi Szabályzat szerint a mélygarázsokban, a gépkocsibeálló helyeken kizárólag gépjárműveket lehet tárolni. Tilos bárminemű éghető, gyúlékony, robbanásveszélyes (festék, vegyszer, benzin, olaj stb.) anyagot tárolni, még polcon sem, a gépészeti csöveken sem! Tilos továbbá bútorokat elhelyezni, ami az esetleges menekülési útvonal használatát akadályozza füst és tűz esetén stb.
 
Mostanában egyre több helyen megnövekedett a garázsban tárolt dolgok száma és mennyisége. Ez nemcsak tűzveszélyes, hanem büntetik is.
 
Az elmúlt napokban a szomszédos lakóparkban már "megjelentek" a Katasztrófavédelem munkatársai, ahogy Karácsonyi ünnepek előtt mindig várható. A folyosókat, menekülési útvonalakat ellenőrzik, de elsőként mindig a mélygarázsok vizsgálatát végzik el. Az ott tárolt dolgokért pedig súlyos bírságot szabhatnak ki. NEM a társasház részére, hanem a tulajdonosokra.
 
Kérem tehát Önöket, hogy saját, gyermekeik és lakótársaik biztonsága érdekében a mélygarázs területen ne tárolják a fentieket. Amennyiben az Európa-II társasházban is megjelenik a hatóság, s adatokat kérnek be tőlem, azt nekem ki kell adnom.
 
Tisztelettel
 
Közös képviselő