Társasházi biztosítás tájékoztató

Tisztelt Tulajdonosok!

A Társasház megalakulása óta, közel 14 éve az Allianz Hungária Biztosítóval volt szerződésben a társasházi biztosítást illetően. A biztosító évfordulós értesítése alapján díjuk rendkívül megemelkedett volna, maga a biztosítási káresemények konstrukciója is elavulttá vált napjainkra, így a közös képviselet a számvizsgáló bizottsággal egyeztetve a jelenlegi Allianzos biztosítás felmondása mellett döntött.

Több piaci szereplő kínálatát összehasonlítva, elemezve messze a Generali Biztosító adta a legjobb ajánlatot (éves díja 420.000,- forinttal kedvezőbb, mint az Allianzé), valamint sokkal több biztosítási eseményre is kártérítést nyújtanak.

2021.01.01. kockázatviselési kezdettel tehát a Generali Biztosító lesz a társasház biztosítója (un. Házőrző biztosítás), ami nemcsak a közös területekre terjed ki, hanem a külön tulajdonban álló ingatlanokra is, azaz a lakásokra is! Saját lakásbiztosítást így nem kell kötniük (ezt korábban sem kellett), a közös költségben Önök a biztosítási díjat a lakásukra vonatkozóan megfizetik.

A Generali Biztosítóval folytatott egyeztetések következtében nemcsak a díj lett jóval kedvezőbb, mint a korábbi biztosítóé, hanem az alapkockázatokon kívül (tűz, elemi károk, felhőszakadás, üvegtörés, betöréses lopás, rongálás, vízkár stb.) még a kiegészítő fedezetek közül szinte mindegyiket megkaptuk, pl. felelősség-, jogvédelem, gáz-villanyóra rongálás, kazán, hőközpont biztosítása, füstkár, villámcsapás másodlagos hatása, vandalizmus, állatkárok, vízkár plusz: dugulás elhárítás térítés, vízveszteség térítés, de megkaptuk a közös tulajdonú ingóságok biztosítására is a fedezetet.

A teljes tájékoztató a Generali honlapján az un. Házőrző biztosításnál olvasható, a 2021. januártól érvényes kötvényt a társasház honlapjára feltöltöttem.

Fontos: sok tulajdonos hitel segítségével vásárolta az ingatlant, így nekik un. engedményezési nyilatkozatot kellett adni a hitelt nyújtó pénzintézet felé, ez a szerződés felmondása miatt megszűnik. A hiteleseknek új engedményes nyilatkozatot kell kitölteni az új biztosítóval. Ebben mindenkinek segít, aki igényli a társasházi alkuszunk (formanyomtatvány, kitöltés, eljárási segítség). Elérhetősége: Maróti Zsolt  www.marsvenuszbroker.hu  06/20-7757 251, ill. maroti.alkusz@gmail.com

A faliújságokra hamarosan kikerül a januártól érvényes tájékoztatási plakát.

Tisztelettel

Közös képviselő